Toksinler Vücuttan Nasıl Atılır?

Toksinler, hazır gıdalardan ve dengesiz beslenmeden dolayı zamanla vücutta birikmektedir. Biriken toksinler vücuda zarar vermekle birlikte hızlı bir şekilde kilo alınmasına da neden olmaktadır. Toksinlerden dolayı vücudumuzda aşırı yorgunluk, baş ağrısı, sindirim problemleri, göz altındaki morluklar, dengesiz kilo alımı, halsizlik gibi belirtiler görülmektedir. Karaciğerde de ciddi hasarlar bırakabilen bu toksinler böbrekleri dahi olumsuz şekilde etkilemektedir. […]

Toksinler, hazır gıdalardan ve dengesiz beslenmeden dolayı zamanla vücutta birikmektedir. Biriken toksinler vücuda zarar vermekle birlikte hızlı bir şekilde kilo alınmasına da neden olmaktadır.
Toksinlerden dolayı vücudumuzda aşırı yorgunluk, baş ağrısı, sindirim problemleri, göz altındaki morluklar, dengesiz kilo alımı, halsizlik gibi belirtiler görülmektedir. Karaciğerde de ciddi hasarlar bırakabilen bu toksinler böbrekleri dahi olumsuz şekilde etkilemektedir. Öncelikke toksinlerden kurtulmanın ilk şartı bol bol su içmektir. Toksinlerin atılması için ayrıca spor ve beslenme düzeni de çok önemlidir.
 

Maydanozla birlikte nane, dereotu ve fesleğen gibi besinler toksin atıcı özelliğe sahiptir. Bu besinler kür halinde ya da çiğ olarak tüketilebilir. Arzuya göre katı meyve sıkacağında sıkılarak daha yoğun bir şekilde de tüketilebilir.

Karaciğerdeki zararlı maddeleri vücuttan atmaya yaratan enginar veya karahindiba çayı, önemli bir antioksidandır. Lif yönünden de zengin olan bu çaylar aynı zamanda ödem atıcıdır.

Toksin atmada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise paket ve hazır ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmak, asitli ve gazlı içecekler tüketmemek, sigara ve alkol kullanmamak gibi sağlıklı beslenme kuralları önemlidir.

 

 

 

 

 

Exit mobile version