Deri Çanta Bakımı

Deri çanta bakımı nasıl yapılır ? Deri çantaların bakımı biraz ağırdır dikkat edilmez ise çatlamalar olabilir. Gelelim bakımına ; Deri çantanızı nemli ve sabunlu bez ile dairesel hareketlerle silinmelisiniz ki leke kalmasın. Kırışıklık ve katlanmaların önlenmesi için çantanızı kullanmadığınız zamanlarda içine kağıt, sünger ve bez gibi maddeler koymalısınız. Bu sayede çantanızın formunu koruyabilirsiniz. Deri bir çantanın daha […]

Deri çanta bakımı nasıl yapılır ?

Deri çantaların bakımı biraz ağırdır dikkat edilmez ise çatlamalar olabilir.

Gelelim bakımına ; Deri çantanızı nemli ve sabunlu bez ile dairesel hareketlerle silinmelisiniz ki leke kalmasın. Kırışıklık ve katlanmaların önlenmesi için çantanızı kullanmadığınız zamanlarda içine kağıt, sünger ve bez gibi maddeler koymalısınız. Bu sayede çantanızın formunu koruyabilirsiniz.

Deri bir çantanın daha uzun ömürlü, canlı ve parlak olması için bakımlarında özel üretim yağlar kullanabilirsiniz.

Çantanızı kalorifer üzerinde kurutmaya çalışmayın, çatlaklık ve buruşukluklara neden olabilirsiniz.

Deri çantalarınız yağmur ya da kar yağışından dolayı ıslandıysa doğru bir yöntemle kurutulduğu takdirde bir zarar görmeyecektir. Islanan deri çantanızı asla kalorifer üzerinde, kurutma makinesiyle ya da benzeri ısı kaynaklarıyla kurutmaya çalışmayın. Kurutmak için en iyi yöntem kuru bir bez ile silip güneşte kendiliğinden kurumasını sağlamaktır.

Broş ve iğneli aksesuarlar kullanmayın, kullansanızda özen gösterin.

Deri çantalarda dekoratif amaçlı kullanılan broş ve iğneli aksesuarlar ne kadar hoş görünse de çantanızın derisine zarar verebileceği ihtimaline karşı kullanılmaması önerilir. Çantanızın derisi bu tür malzemelerden ya da tığ, şiş gibi delici malzemelerden zarar gördüyse kendiniz onarmaya çalışmadan bir deri çanta tamircisine götürmeniz daha iyi olur.

Exit mobile version