Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 makyaj trendleri

1.y2k 90’lar ve y2k

1.y2k

90’lar ve y2k trendini makyajda biraz daha konsept olarak görüyoruz. Uyumlu ve yumuşak renk paletinin yanında öne çıkan en önemli detay ince hatlı ve dikkat çekici kaşlar. Bunun yanında gözlerde de mavi ve tonları daha fazla tercih ediliyor.

2. şeftali tonlar

Barbie pembesinden biraz uzaklaşalım mı? Monokrom görünümler için yeni bir ton arayışındaysanız şeftalinin taze ve ağız sulandıran renk paletine bir şans verin. Özellikle allıkta tercih edilen bu renk ve tonları gündelik bir tarz yaratır.

3.renkli kirpikler

Son birkaç yıldır göz makyajlarında rastladığımız parlak renkler kirpiklere taşındı. Bu sezon maviden fuşyaya, mordan yesile, tüm göz alıcı tonlar bakışlarınızı kirpiklerle çerçeveleyecek.

4. rock yıldızı

Grunge, karanlık, biraz dağınık ama kesinlikle cesur ve çarpıcı bu görünüm ‘Clean Girl’ estetiğinden sıkılanlar ve daha dominant bir güzellik isteyenlerin favorisi olabilir. Bu tarz makyajlarda göz kaleminin büyük önemi vardır.

5.cam cilt

Cam cilt görünümü trend listelerindeki yerini koruyor. Bu ışıl ışıl sonuç için düzenli ve etkin bir bakım rutininin yanında toz, krem ve likit highlighter oyununuzu güçlendirin, ışıltılı cilt bazlarını makyaj adımlarınıza ekleyin.

6. ombre dudaklar

Bu görünüm, dramatik güzellik hamlelerinden hoşlananlar için birebir. Koyu bir dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçeveleyip birkaç ton daha açık bir rujla çerçeveyi karıstırın. Daha aykırı bir sonuç için isterseniz çerçeve hatlarını keskin bırakabilir isterseniz de kalem ve ruj tonunu daha kontrast seçeneklerden kullanabilirsiniz. Sadece çerçevelenip gloss’la parlatılmış dudaklar da bir diğer favori.

7.pastel bakıslar

Canlı renkleri kirpiklere kaptırdık. Far uygulamalarındaysa pastel renkler ön planda. Özellikle mavi-beyaz tonlarla yapılan göz makyajları sosyal platrormların yeni gözdesi.

8. instagram makyajı

Hayır o çerçeveli kaş görünümüne ve katman katman kontürlere dönmüyoruz merak etmeyin. Ama eskinin popüler Instagram makyajı, daha sofistike ve zamansız bir bakış açısıyla geri dönüyor. Buğulu bakışlarla buluşan porselen cilt, belirgin yüz hatları ve yoğun renk paletleri ön planda.

9.rorange

Bahar ayları dendiğinde gerçek kırmızıları bir süreliğine rafa kaldırıyoruz ve gündemimize rorange’ı alıyoruz. Kırmızı ve turuncunun birleşiminden oluşan bu göz alıcı renk, enerjik bahar çiçeklerinden ilham alıyor.

10.oyuncak bebek

‘Hayır ben Clean Girl makyajından vazgeçemem.’ diyenlerdenseniz Doll Makeup tam sizlik. Bu görünüm nude tonlardan oluşan o temiz makyajı pembelerle yeniden yorumluyor. Cilt bir bulut kadar hafif ve berrak, kontür değil highlighter ön planda.

11. parıltılı dokunuş

Işıltılar ve parlak dokunuşlar bakışlarda ön plana çıkıyor. Parti ve festival görünümlerinin favorisi olacak bu uygulama için krom bitişli farlarınızı veya glitterlarınızı kullanabilirsiniz.

12.allık bombası

Hayır, yoğun allık görünümünden kesinlikle vazgeçmiyoruz! Baharın genç ve optimist havasını yansıtan allık bombası etkisi için likit ve toz ürünleri bir arada kullanabilirsiniz. Makyaj artistleri gibi göz altlarına doğru çıkaracağınız uygulamayla daha taze bir sonuç elde edebilirsiniz.

13. lamine kaşlar

90’lar kaşlarının yükselişine inat, lamine kaş trendi de popüler görünümler arasında yer alıyor. Oldukça derli toplu, tek tek taranmış, disipline girmiş bu gür sonuç için şeffaf kaş sabunları ve kaş jellerinden faydalanabilirsiniz.

14.espresso makyajı

Clean Girl makyajını bir nebze geride bıraktık biliyorsunuz. En azından alternatiflerimiz var. Grunge ya da Instagram makyajı kadar yoğun bir görünüm istemiyorsanız sizi gündüzden geceye taşıyabilecek, nötr kahvelerin, brontouring’in ve doğal ışıltının hakimiyet kurduğu yumuşak bir makyaj portresini deneyebilirsiniz.